♥ Semoga awak sentiasa dalam jagaan Allah ♥

Tuesday, 13 May 2014

Gunung Rajah

Happy wesak day to all Malaysian people .

Sekarang segala saraf2 , darah dalam badan asyik nak ke hutan saje . Tak tahu ni virus apa . Mohon rawat dan cari ubat . Alhamdulillah 2minggu lepas berkesempatan ke gunung rajah . k 2 minggu lepas ye uoll . i tak sempat pun nak hapdet . assgments bertimbun2 setinggi bukit .huhu . Last minit punye cerita . waktu tu punya nekad nak tamatkn pendakian untuk semester ni. ioll nak focus blaja lebih sikit . waktu tu baru balik daripada gunung angsi . Terus tanya kawan baik i dia naik gunung mana minggu ni. haa then . tadaaa .. Qatrun nada registered ! thanks payedoremonobitasinchinchan.haha ! ^_^

Kebetulan kuliah batal jumaat malam tu . Maka bergembiralah wahai hati.. Then i carpool dgn "lori ayam"member i tu . waktu tu kemainn nebes taktau kenapa . sebab tak kenal langsung dorang . Padahal bukan tak biasa hiking dengan team yang tak kenal . Tapi sebab i ni selalu cool macho jadinya semua baik2 saja . hehe *mohon bagi penampo buaya* . Then semua berkumpul kat genting sempah . Sambil makan sambil tunggu yang lain . Waktu tu rasa aku makhluk alien yang baru mendarat ke bumi . Member i tu asyik borak dengan member dia je . Gua gigihkan belagak cool lagi.

Kami teruskan perjalanan ke bentong . Tak jauh pun bentong tu . Nak2 lori ayamm di pacu laju . Sampai masjid besar kat bentong tu nampak kehampaan di raut wajah abang2 ni . Masing2 nak salahkan masing2 sebab takmau gerak lepas subuh..haha . sebab masjid kunci :p . Nak di jadikan cerita . budak outdoor yang tersedia diiktiraf outdoorian ni bentang segala ground kat atas tar dan bergelimpangan umpama mangsa syahid palestine . Saya stay dalam kereta je.

Azan subuh . Solat . siap2 dan pergi makan kat kedai makan yang taktau nak cakap service dia . Apa2 pun thanks. Bila sampai kat kaki gunung ,gunung rajah tu. Benda yang sangatt teruja bila tengok air terjun kuat gilee. waktu tu kepala dok membayangkan "bestnye kalau tirok ni. bestnyeee" .

Perjalanan gunung rajah ni agak panjang . Takdela mental sebab pacak ke apa . Tapi jalan dia jauhhh . air terjun nak ke entry point pun dah up to 2 hours . Tapi perjalanan jadi best sebab jalan dengan member yang suka nak dengar saya cerita , bebel .huhu .. Thanks sebab layankan je . Gunung ni akan melepasi Kem y , lata naning , kem hijau dan puncak . Kami bermalam kat kem hijau sebab dengar2 banyak team yang naik waktu hari kejadian . Pendakian sampai ke kem hijau selama 8jam sebab kami berehat lama kat lata naning . dan tadaaaa .. boleh tirokkk . imma happy gal !  :D . tapi lemas gak . Tak hinsaf2 tak pandai berenang nak gak terjun .



gelagat memasing sebelum start hiking.



 Bila sampai lata naning secara jujurnye saya resah sikit sebab ada member yang tak sampai lagi . Lama pulak tu . Adohaii . Then Masak2 . Actly tolong kak anna masak je. saya potong2 je. haha . Malam tu borak2 . Seronok tengok orang usik2 pasangan yang dah nak kawen tu . Senyumkan je . Waktu tu cakap kat payed "weh. kalau kau bawak tunang kau. mst kau kena bahan camni gak kan" .. hahaha . -senyum-

Pukul 4 setengah start trekking ke puncak . Nak kejar sunrise katanya . Tapi tak berkesempatan . Lagipun malam tu hujan lebat . Jalan pun jadi licin . Perjalanan dalam 2jam setengah . 









Terima kasih untuk banyak kenangan kat gunung rajah . Mana mungkin saya akan lupa . Kadang kisah lepas bawak senyuman untuk kisah akan datang . Harap kisah2 tu buat saya tersenyum bila naik gunung ni buat kali yang kedua . Tatap kalender.Kira hari.  Tanpa awak tanpa kalian . -senyum- . Much love,Nada .


No comments:

Post a Comment