♥ Semoga awak sentiasa dalam jagaan Allah ♥

Saturday, 6 September 2014

XPDC 3boundries , charlie , yong belar

Sudah seminggu berlalu .

Alhamdulillah last week saya berkesempatan mengharungi misi tawan beberapa puncak gunung . ececeh. gaya macam tawan gunung everest . hikss :p .  Actly , ni redah trip orang je. kenal sorang hamba Allah . tpi tu pun kenal gitu2 je. Objektif trip ni sebenarnya nak celebrate hari kemerdekaan kat puncak gunung . budak2 ni siap bawak bunga api tau . tapi apakan daya guider halang niat suci mereka .haha . Takut jadi isu pulak . sebenarnya gua pun tak faham apa isu tu .huhu . Pastu bajet2 nak nyanyi lagi 31ogos tepat pukul 12malam . Tapi semua dah kesejukan berselubung dalam sleeping bag .haha . Malamtui tu  suhu 9 darjah celcius .

Okey . bermula diary perjalanan . Gerak khamis malam . punya kelam kabut . sebab petang tu nak kena jumpa member kt serdang  sebab ada tempah raincover kat dia. pakat datang 2orang . sekali 5 orang datang . budak kaki gunung jugak.so dapat la sedikit ilmu pasal pergunungn bla bla bla..  Pastu cepat2 gerak p kl sentral nk jumpa bff sorang ni sbb nk pinjam sweater .. punya berjam tunggu . and tadaaaa. bila dia sampai dia boleh tak bawak .. u know wat . waktu tu dah nangis tp dalam hati . Allah je yang tahu . eleh pasal sweater je pun . tp sebab kn sweater la gua boleh sakit tau tak. sokayhh . Next time jgn pinjam kat orang k even from your bff.

Carpool kereta orang mcm biasa. Pastu sampai tanah rata . semua letak kerata kat situ .daripada situ ke kaki gunung naik powil . powil legend . zaman jepun lagi .haha .. brader kuma yang bawak .


Sebelum start trekking makan2 . pastu gerak ke starting point. macam biasa guider bagi breifing laluan mana yang kita akan lalui . then warm up .



sebelum trekking .

Kita lalu kawasan BVD ye anak2. atau nama panjangnya blue valley dem . kita akan mengharungi tangga 90 darjah dan ketinggian dalam 200meter. Lepastu kita akan lalu jalan batang paip yang berselirat dan berlumpur dengan jayanya . haha . i berjaya menjaga kasut i daripada terkena selut . wink wink . betapa bahagia hati beta.haha



ni la laluan batang paip 



muka lega dah lepas daripada selut nyelut.haha


Tempat budak poyo ni duduk ialah puncak 3boundries.
sempadan 3 negeri . pahang, perak,kelantan.
kalau nak rasa perjalanan 3negeri tak sampai 5minit dtg la sini.hehe
view cantikk! sebab nampak gunung ganang 360 dajah.


malam pertama trip kami tidur di puncak charlie .
ni muka bahagia nak sambung perjalanan ke puncak yong belar 
haha!








Jemput tengok gambar2 di puncak .
saya malas nak cerita panjang .haha

Bagi yang taktahu,Gunung yong belar ni adalah gunung ketiga tertinggi di semenanjung Malaysia,dengan ketinggian 2181meter/7156ft . Atau lebih dikenali one of G7 mount . So 31ogos kami turun untuk menamatkan misi ni . perjalanan turun akan melalui puncak gurka , kem kasut dan kem tudung periuk. setiap kem ada kisah misteri tersendiri .nak tau pm saya . malas nak cerita panjang.haha ..  ohyee. trip ni tak berakhir hanya di sini sebab kami sambung lagi sehari untuk spent time together kat cameron highland ! hoyeahhh . dah macam family gathering . lepaking,eating,shopping,story morry .. arghh. jujur rindu walaupun baru je kenal :') .. 



Muka2 bahagia turun gunung .
sampai bawah pukul 3stgh . tggu team terakhir pkul 7stgh .
kegigihan menunggu itu di temani dengan bergambar sakan .

Till we meet again. 







Friday, 5 September 2014

Let go.

Sedang sesak.
rasa perit .
tiada tanda.
Sudah noktah barangkali .

Saya Nad, pernah singgah dalam perjalanan 
hidup awak encik .
Jangan pernah lupa ya.
saya princess comel yang selalu lakarkan senyuman.

: )

awak boleh teruskan perjalanan sekarang .
masa dah tak panjang .

Kalau kata baik tu buat awak senang .
ya . saya sedang baik2 saja .

Walaupun perit .

Saying goodbye is always the hardest thing to do.
Sometimes goodbye will be shown by tears rather than words