♥ Semoga awak sentiasa dalam jagaan Allah ♥

Wednesday, 4 December 2013

XPDC Gunung Liang

Bismillahirrahmanirrahim ..

Banyak sangat benda nak di ceritakan sepanjang pendakian ni .
BESSTTT !!!
taktau nak ungkap camne best tu .
padahal baru kenal.
tapi kamcengnya macam dah kawan daripada kecik ^_^
pendakian yang hujan tak berhenti sepanjang 3 hari.
kesejukan yang taktau nak cakap.
suhu 13 darjah celcius. tahu takdela sejuk sangat bagi korang.
tapi bagi saya tu dah cukup sangat sejuk okey.








Permulaan pendakian .melalui jalan kampung dan mengambil masa 
45minit untuk sampai ke starting point


Pendakian yang mengambil masa selama 8jam untuk sampai ke kem 7E .
Serius taktau kenapa penatnya lain macam.
waktu dah nak sampai puncak.
setiap 5minit jalan nak duduk je. haha
beg berat bak hang . budak2 laki siap berapa kali promote nak tolong bawakkan.
but sokeyhh. ioll badang uoll .. hikss :p
tapi sepanjang pendakian budak2 ni siap ada jadi dj radio "liang fm" la bagai.nyanyi ramai2 .
bagi teka teki. suasana dalam hutan yang paling bising saya pernah join.
ikut selambe dorang je nak bising camtu .. -.-'


Ni lah kem 7Eleven .
berkampung selama 3hari 2malam disini. tempat gigirls ket hujunggg sana.

Hari kedua .

Perjalanan diteruskan untuk ke puncak gunung liang east/west.
puncak gunung ni terbahagi kepada dua . dan kita akan ke puncak east dulu ye anak2 .
Perjalanan mengambil masa selama 2jam.
but alhamdulillah . saya dapat naik selama sejam setengah *sebab tak angkut beg boleh cakapla* .haha


5 yang terawal . sementara tunggu yang lain .
kemain bergambar sakan la mereka2 .


Alhamdulillah semua berjaya tawan puncak gunung Liang
ketinggian 1933m/6434ft . Tahniah guys !


"nada ,bila nak sopan kau ni ? " - suara latar -.-'

Maka lepas semua dah gembira sakan bergambar pose bagai.
kita teruskan ke puncak gunung west pulak ..
yeayy !! saya lagi suka kt puncak west sebab pokok2 dia cantik2 . 
macam pokok2 lumut uoll . 
tak jauh pun daripada puncak east . dalam 5-10minit sahaja .
\


haaa.. nampak tak pokok2 tu ? cantik kan ? ^_^
tapi macam horror pulak dalam gambar -_-. haha


Tak sangka ada orang curi2 amek gambar itew waktu kite 
tgh dok sakan amek gambo.
btw thanks kpd anda tu .



Gambar paling mahal and happening .
thanks untuk kenangan pendakian ni .

Perjalanan pulang yang bawak banyak gile kenangan . Siap singgah makan durian free kat rumah orang tak di kenali . taktau nak habaq kat hang .Beribu tahniah kepada geng2 hikers kental USIM gabungan the guiders from UNIMAP dan ketua guider Abang ijan the otai hiker . Harap next trip kite dapat pergi sama2 lagi. Much love from nada .












2 comments:

  1. 13 grad celcius tu sejuk dah tu.buat rumah atas gunung la cik kak.bleh dpt suhu tu je nnt.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tidak la.. suhu tu pun dok berkira hari bila nak turun daripada gunung . sejuk sangat la. kekakuan kebekuan la ambe kekgi .. huhu *tp best klu ada rumah ats gunung .haha*

      Delete