♥ Semoga awak sentiasa dalam jagaan Allah ♥

Wednesday, 14 January 2015

Kerja kedai

Bismillah..
First week of semester break.
Biasa aku akan cari kerja part time mengajar tadika.
p main dengan budak2 . oh bahagianya duniaaa.
Tapi kalini berbeza. Rezeki mengajar anak2 kecil bukan pada saya mgkn
Kerja just utk sebulan so agak susah .
Isnin dah start rasa tak senang duduk sebab bosan tak buat apa2.
so cari la kerja apa2 yang memerlukan pekerja.
Takde la terasa sangat membuang masa.
Alhamdulillah dapat kerja jaga kedai .
Aku rasa memerlukan kesabaran yang sangat tinggi kepada wanita bila kerja kedai.
lebih2 lagi kerja pulak sorang2 .
Baru satu hari dah jumpa berbagai ragam lelaki.
Ada sorang mamat ni elok ja cakap:

"you're so beautiful. mesti ada 50 boyfriend kan?"

Oh senang nya jadi manusia menilai orang dari segi luaran .

Moga baik2 saja kisah yang mendatang .

No comments:

Post a Comment